Apa dah jadi dengan Dato’ Aliff dan Dato’ Vida ni!?

Baru ni Dato’ Aliff ada buat posting berkenaan ikan-ikan beliau yang mahal m4ti. Menangis tak berlagu Dato’. Katanya berpunca dari kelalaian pak guard. Apa yang menarik, Dato’ Vida ada berkongsi tips penjagaan ikan!

Jon tengok Video :

.
.
hari abg sedih sgt ikan kelah abg bernilai lebih rm300k ma.ti dia hharkan lebih 500 ekor ma.ti😰😰😰 full vedio ada di youtube abg tv terlajak laris.. abg baru posting ..abg x sanggup posting di ig dan fb abg teramat sedih.. .
Kepada korang yang ingin menonton .. kehidupan Abang satu family.. jangan lupa saya subcride YouTube ang tvTelajak laris abang selalu upload video yang terbaru dan lebih panjang dan menyeronokkan dan kepada anda yang saya skrap YouTube tv Telajak laris anda bakal mendapat hadiah berupa iPhone dah Subcride ke belum?? .
.
.

Ini komen tips dari DSV..

Nak pelihara ikan mmg budget kena besar. Terutama nak buat kolam.ikan..
Kena dalam..filter kena bagus..
Ikan jgn letak banyak sangat..
Jangan campur segala ikan dalan 1 kolam..
Habitat ikan lain lain air & kolam..
.
Saya kesian
👇💋
@aliffsyukriterlajaklaris nya ikan byk ma.ti..
Ye la Tok duit byk..
Main campak je ikan tu..
Yg jaga pula JAHIL.SAL SENSITIVITI
PENJAGAAAN IKAN..
.
IKAN HARI TU BUAT APA TOK..
GULAI KE?
.
SAPER LAGI ADA KOLAM IKAN?
SUKA PELIHARA IKAN?
.

. .
ikan ma.ti sbb ribut dan api ma.ti pengawal tido… bukan sbb abg.. abg tgh sedih ni.. patutnya … suport lah abag.. Abang ni kan menyampah betul lah ada jee yg x kena.. bukan salah abg.. tak payah nak ajar ajak abang macam mana cari jaga ikan.. abang dah lama jaga ikan koi jelun,kelah ni.. jaga je ikan awak tu .. x pyah Ajar2 kita.. ikan kita-kita dah bela lama dah pun sebelum awak bela ikan abg dah bela.. apa masalahnya tak payah nak perli-perli kita.. @datoserivida .. ikan kita semua ori koi jelun bukan local koi.. lain kali jumpa jee deal depan2 kan senang…
.
.
full vedio ada youtube sy tvterlajaklaris

Dari sebab ikan sahaja dah jadi saling balas membalas plak video antara dua orang usahawan terkenal ini.

Dah macam budak-budak plak g4duhnya.. Admin rasa ni marketing je ni😆

Tapi kalau betul pun, cepat cepatlah berbaik.Tak elok orange tua g4duh lama-lama.

Sumber ig: datoserivida dan aliffsyukriterlajaklaris