Video Rakaman Shila Amzah lepas Bergelar Isteri. Berseri-Seri betul wajah Shila Amzah Pas kahwin Dengan Haris Idraki Elias. WeeeeWittt..

Загрузка...

Jom kita saksikan kisah cerita Shila Amzah.Sebelum kita memulakan jom kita lihat penerangan siapa kah beliau ini. NurShahila binti Amir Amzah (lahir 13 Ogos 1990) atau lebih dikenali sebagai Shila Amzah merupakan seorang penyanyi pencipta lagu, pelakon , ahli perniagaan dan
penerbit rakaman terkenal dari Malaysia. Shila merupakan anak kepada penyanyi terkenal 80 -an, Amir Amzah Saleh atau lebih dikenali sebagai ND Lala .

Shila Amzah memakai baju warna hitam dan memakai tudung warna hitam. dan disebelah Shila suaminya memakai baju warna putih. Shila Amzah kata hai Assalammulaikum semua? Shila Amzah berada di dalam kereta. Assalammualaikum? waalaikumsalam. Alhamdulillah maaf Shila tak sempat nak letak gambar lagi terlalu banyak tak pilih lagi gambar. terima kasih kepada semua.

Semalam baju nikah Shila daripada Norita haris lepas tu baju resepsi malam daripada melinda dan baju haris daripada Azura. Sebenarnya baju nikah tu dah bincang dengan Norita dah lama dah lepas tunang Norita datang kerumah Alhamdulillah. Cuma semalam hujan hujan rahmat. bila baju putih tu faham fahamlah kan.Baju daripada Melinda pun cantik sangat terima kasih pada Melinda. semoga anda terus terhibur dengan kisah cerita ini ,tontonlah cerita ini sampai ke penhujungnya supaya anda ketahui jalan cerita ini.

Tahniah!! Shila Amzah & Cinta Hati Selamat Diijabkabul

Tahniah buat penyanyi Shila Amzah kerana telah sah ber gelar isteri kepada Haris Idraki Elias de ngan sekali lafaz, kira- kira jam 6.25 petang tadi.

Melalui gam bar yang di muatnaik, rata -rata peminat pe nyanyi ini memuji keayuan pengantin di hari yang cukup istimewa dan bermakna ini. Antara rakan selebriti yang turut hadir ialah Fara Fauzana, Jihan Muse dan juga Zara Zya.

Menurut Shila dia masih belum menetapkan sebarang tarikh resepsi lagi dan akan berkongsikan nya kelak. Sebelum ini, Shila dan Haris Idraki telah selamat bertunang pada November lalu di kediaman keluarga nya.

Sua mi Shila, Haris be kerja dalam sektor ke wangan di kota London dan dia juga pernah bekerja sebagai wartawan di The Star pada tahun 2015. Apa pun, semoga ikatan yang terjalin ini akan kekal hingga ke Jannah.

 

Ber kongsi tentang ran cangan majlis per tunangan yang berlangsung pada 3 November yang lalu, menurut Shila ia dirancang dalam masa yang sangat terhad kerana faktor jarak yang memisahkan antara kedua -dua keluarga.

“Dari segi pe rancangan se benarnya Haris melamar Sha pada penghujung bulan Julai kerana kami tinggal di dua buah negara berbeza. Kedua -dua ibu bapa kami berbincang dan berhubung meng gunakan Skype. Se telah perbincangan mendapat kata sepakat, ibu bapa kami mengambil keputusan untuk tunangkan kami berdua pada November.

“Sha dan Haris mula bercinta sejak bulan Ogos selepas kedua belah keluarga merestui keputusan kami untuk ber kahwin. Per siapan majlis per tunangan kami Alhamdulillah banyak dipermudah kan Allah. Kami bertemu dengan mereka yang sangat berbakat dalam hal-hal merancang dan menguruskan majlis pertunangan atau per kahwinan.

“Sha pula sering sibuk dengan urusan kerja, jadi persiapan majlis banyak dibantu dan diurus kan oleh teman dan juga pembantu peribadi Sha, Aini. Alhamdulillah kini semuanya telah selesai dengan lancar dan Sha sangat berpuas hati dengan hasil kerja semua pihak yang terlibat.”

Ditanya ba gaimana Shila ber setuju ketika sang jejaka melamar dirinya, ini jawapan nya.
“Pada hari dilamar oleh Haris, Sha cuma bagi jawapan ” If my parents agreed dan bagi kita blessing, It’s a YES”.

Tam bah nya lagi, ibunya Fauziah Sarman merupakan orang pertama yang tahu akan hasrat hati Haris yang ingin melamar nya setelah dimaklumkan sendiri oleh mama Haris.

“Sha dan mak sangat rapat. Kalau nak tahu mak adalah orang pertama yang tahu hasrat hati Haris bila Mama Haris sendiri merisik pada mak Sha dan menyatakan hasrat untuk melamar Sha.

“Tapi ke tika itu kami langsung tak berhubung antara satu sama lain. Kebetulan pula mama Haris dan & mak Sha berkawan rapat dah lama. Jadi mak ketika itu menghormati dan menerima hajat mama Haris dengan hati terbuka.

Jelas Shila lagi, ke dua-dua ke luarga me mang telah lama men jalin kan hubungan persahabatan walau pun tinggal di dua benua yang berbeza.

“Keluarga kami me mang telah lama sa ling mengenali. Dahulu adik Haris, Haziq Zikri pernah bermain dalam pasukan Harimau Muda dan Zikri tinggal jauh dari keluarga.

Jejaka yang menjadi pilihan shila amzah ber nama haris idraki elias yang berusia 28tahun yang be kerja dalam sektor kewangan di kota london

Beliau juga pernah bekerja sebagai wartwan di the star pada tahun 2015

Загрузка...